Çaylı Kek (Kek Kokulu) – Tatlılarım

Brownie Aromalı Çaylı Kek tarifi için içtiğinizden daha demli olan bir bardak çayı kenara ayıralım ve ısınmaya bırakalım.

Eğer soğuk bir ürün varsa çıkaralım ki sıcağın içine düşsün.

Un malzemelerinin hepsini bir kaba eleyip karıştıralım.

Fırını 180 dereceye kadar ısıtmaya bırakın.

Daha sonra yumurta ve şekeri köpürene ve şekerli olana kadar çırpın. Daha sonra demlenmiş çayı, sütü ve yağı içine dökün ve çırpın.

Elenmiş unlu malzemeleri yavaş yavaş ekleyip 3-4 kez çırpalım. Sıvı bir kek hamuru olmalı, aşırı tepki vermemeye dikkat edin.

Kek kalıbımızı tereyağı ve biraz un ile yağlayıp biraz daha un dökelim. Hamuru kalıba dökelim ve daha fazla köpürmesi için sert bir yüzeye birkaç kez vuralım. Isınan fırına kekimizi koyalım. 40 dakika piştikten sonra kürdan deneyelim ve keki fırından çıkaralım.

Sos için sütü ocaktan alalım, süt sıcakken (kaynamıyor) içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Sosu soğuması için kenara alın.

İlk sıcak kekin üzerine çikolata sosunu yavaş yavaş dökelim.

Dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın