medyauzmani.com

Sosisli Peynirli Krep – En Sevdiğim Yemek

Pankek için önce ılık süte mayayı ekleyin ve beş dakika pişirin. Bekleyelim. (Krepte maya kullanmak istemeyenler malzemeleri direkt karıştırarak mda hamurunu hazırlayabilirler. Pankeklerde maya kullanımı çok yaygındır ve zorunlu değildir)

Maya çözüldükten sonra gözleme hamurunu hazırlayacağız.

Derin bir kaseye yumurta, maya, süt ve tuzu çırpma teli ile koyun.

Ardından unu azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın. Krep hamuru, hamurun kıvamından daha yüksek bir kıvama ulaştığında sorun yok. Sıvının kıvamından dolayı bazı yörelerde krep içine dökmek de denilmektedir.

Krep hamurumuz hazır olduğunda.

Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup her yerini gezdirelim, ardından bir kepçe pankek hamurundan dökelim.

Tencereyi sağa sola yatırarak tüm hamurları tepsinin altına yayalım ve her iki tarafı da pişene kadar pişirelim.

Aşağıdaki pankekler yapışmıyorsa tüm malzemeler yağsız bitene kadar pişirmeye devam edelim.

Tüm krepler pişip hazır olduğunda 1 adet krep alıp ortasına 1 adet rendelenmiş peynir ve 3-4 adet ince dilimlenmiş sosis koyalım.

Kenarlarını demet gibi katlayarak hepsini hazırlayalım.

O halde tavayı iyice ısıtalım, içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım, pankekleri sigara böreği şeklinde tavaya alıp pişirelim, altları kızarınca diğer tarafını çevirelim ve çok az yağ ilave edelim, pişirelim . tavayı hafifçe sallayarak kreplerin yağa değmesini sağlayın.

Tereyağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.

Her iki tarafı da kızartılmış krepleri alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın