Lazanya (Denenmeli) – En Sevdiğim Yemek

Lazanya Tarifi, Lazanya Nasıl Yapılır?

Beşamel sos sıcak olması gerektiği için önce kıymayı hazırlıyoruz. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve eti suyunu çekene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları, ardından ince doğranmış (veya rendelenmiş) havuçları ekleyin ve kızartın.

Soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri, sarımsakları ve salçayı ekleyip domatesler iyice pişip suyunu çekene kadar kavurun. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyin. Küçük hindistan cevizi tatlı bir tat ve tatlı bir tat verir ve biraz hindistan cevizi eklerseniz lezzetli olur. Aktarlarda kurutulmuş olarak satılmaktadır.

Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyip kavurun, kokusu gidince sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp çok fazla kararmasını beklemeden tuz ve karabiberi ekleyin.

Bir borcamın dibine az miktarda beşamel sos koyun ve üzerine iki yaprak lazanya koyun. Kıymayı üzerlerine yayın ve beşamel sosu kıymanın üzerine dökün.

4 kat lazanya yaprağı elde etmek için bu işlemi tekrarlayın. Üstte biraz beşamel sos kalacak, çedar peyniri ile kaplanacak ve 180-190 derecede yağlı kağıt ile kaplanacak; Son 10 dakika üzeri açık, altın rengi olana kadar pişirin.

Lezzetli lazanya servise hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın