Sebzeli bulgur pilavı (mükemmel tarif)

Sebzeli bulgur malzemeleri (tam zamanlı tarif)

  • 2 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 küçük kapya biberi (veya ikiye bölünmüş)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı kaynar su
  • zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
  • fesleğen (ben çok severim)
  • sekiz
  • zaatar
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır (tam konserve tarifi)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle soğanları küp şeklinde doğrayalım ve bir tencerede kavuralım.
  2. Daha sonra yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp tencereye teker teker ekleyip kavuralım.
  3. Sarımsak ekleyin ve kızartın. 2 su bardağı bulguru ekleyip salça ile karıştırın. 4 su bardağı kaynar su, tuz ve baharatları ekleyelim (bulgur ve su miktarını ayarlarken hangi fincan büyüklüğünde bulguru kullandık, aynı kaba iki katı kadar su koyalım)
  4. Biraz kaynayınca ağzını kapatıp kaynatalım, pirinç suyunu çekip gözler kapanana kadar pişirelim. (yaklaşık 15-20 dakika)
  5. Ocak kapalıyken pirinci bir kez karıştırıp 15 dakika dinlendirelim.
  6. servise hazır Deneyenlere afiyet olsun 🙂 Fesleğen, kekik ve nane miktarını az tutun. Koku yeter. ;). Resimlerde var.

Resimli sebzeli bulgur (tam zamanlı tarif)

“Sebzeli Bulgur Pilavı (tam tarif)” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın