Cevizli Rulo Tatlı – Benim Tatlılarım

Alternatif arayanlar için harika bir tatlı tarifi. Tadı ve görüntüsü çok güzel. Bir lokma ağzınızda eriyen harika bir tattır.

Cevizli rulo tatlı tarifi için önce sıvıyı hazırlayın. Şekeri ve sıcak suyu bir tencereye alıp 15 dakika pişirin.Çayın yanına limon suyunu da ekleyelim. Soğuması için kapatalım.

Yoğurt, tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, irmik ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.

Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur alalım.

Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp tek beze şeklinde biraz açalım. İstenirse iki yağlı kağıt arasına da açılabilir. Üzerine ince dövülmüş ceviz serpin. Somunu elimizle bastırıp düzeltelim.

Yuvarladığımız hamuru ekstra olacak şekilde önce boyuna sonra enlemesine keselim. Kestiğimiz her parçadan bir parmak genişliğinde şeritler keselim.

Her sırayı rulo şeklinde sarın. Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Dolmaları doğrudan fırın tepsisine yerleştirin.

180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Tuzun ilk sıcağı fırından çıkınca üzerine soğuk su dökelim.

Sıvı emilene kadar dinlenmeye bırakın.

Ceviz sosu kullanıma hazırdır. Afiyet olsun. 🌷

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın