medyauzmani.com

Gül Jambonlu Ispanaklı Turta (İpuçlu)

Doğranmış Ispanaklı Güllü Turta Tarifi Malzemeleri (İpucu ile)

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta akı (sarısı için)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • tuz
  • İstenilen miktarda un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)

iç harç için

  • 1 kilo ıspanak
  • kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 kase peynir (herhangi bir çeşit)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • kimyon
Etli ve ıspanaklı güllü turta nasıl yapılır (uçlu)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle iki su bardağı unun ortasını su birikintisi gibi açıp tüm malzemeleri ortasına ekleyip yoğurmaya başlayın.
  2. Alabildiğiniz kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin, hamur elinize yapışmayan ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacaktır.
  3. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
  4. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  5. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eritin, ince doğranmış soğanı ekleyin, ardından salçayı ekleyin ve 4-5 yemek kaşığı kıymayı karıştırıp bir tur daha pişirin.
  6. İnce kıyılmış, iyice temizlenmiş ve yıkanmış ıspanakları ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin, yumuşayana kadar bekletin ve soğumaya bırakın. En son peyniri ekleyin.
  7. Dinlenen bezeyi oklava ile açabildiğiniz kadar açın ve açılan bezeyi yağlayalım.
  8. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın, üst üste koyup 10-15 dakika dinlendirin.
  9. Yağlanmış beze elinizle yukarı çekerek yavaşça açın, yırtılmışsa sorun yok.
  10. İç harcı rulo haline getirin, üzerini gül gibi örtün, üzerine yumurta, yağ ve süt karışımını yayın, susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Not: Hamur toplarını açıp yağlayıp beklettikten sonra elinizle açarken fazla yırtarsanız biraz daha dinlendirin.

Resimli gül etli ve ıspanaklı börek tarifi (ipucuyla)

“Doğranmış Ispanaklı Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın