Tatlı Patatesli Tavuk Tarifi – Favori Tariflerim

Tavuk ve Fırında Patates Nasıl Yapılır?

Fırında Patates Tarifi için patatesleri ve tavuk göğsünü küp şeklinde kesip hazırlayarak başlayalım.

Tavaya sıvı yağı koyup önce patatesleri kızartalım. Fırında da pişeceği için fazla ısıtmayın.

O halde tavuk göğsünü kızartalım (hepsini birden değil, yavaş yavaş kızartın)

Patatesleri ve tavuk göğsünü kavurup hazırladıktan sonra afiyet olsun.

Bir tavada sıvı yağ ve margarini kızdırın.

Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.

Salçayı ekleyip biraz kavuralım, suyunu ekleyip karıştıralım.

Baharatları ve tuzu ekleyin. Kaynayınca patateslerin ve tavuğun üzerine eşit şekilde dökün.

Fırına verelim ve 200 derecede 25-30 dakika yani pişene kadar pişirelim.

Nefis Patatesli Tavuk Yemeği hazır, afiyet olsun 🥗🥄

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın