Tavuklu Pankek Ve Süt – En Sevdiğim Yemek

Sütlü Tavuk Pancake tarifi için,

Öncelikle buğday iyice yıkanır. Tavuk eti yıkanır ve temizlenir.

Tavuk kanatları büyük bir tencerenin dibine yerleştirilir. Oraya buğday ve tuz koyun. Üstünde üç parmak olacak şekilde su dökülür. Orta ateşte pişmeye bırakılır.

Öğütülmüş tavuk ve buğday pişene kadar pişirme devam eder.

Tenceredeki tavuk eti ayıklanır, derisi ve kemikleri ayrılarak rendelenir.

Kuşbaşı doğranmış tavuk eti bir tencereye konur, tavuk suyu ve süt üste çıkana kadar karıştırılır (tavuk suyu yoksa su eklenir)

Orta ateşte ara sıra karıştırarak bulgur pişene ve sıvı neredeyse emilene kadar pişirin.

Keskek blender ile birkaç kez ezilip çekilir.

Tereyağı ve kırmızı biber sosu ile servis edilir.

Not: Büyüklerimiz tahta kaşıkla ezerdi ama blender da bu durumda kullanışlı ve işe yarar 😊

Sütlü Tavuklu Pancake hazır.

AFİYET OLSUN!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın