Osmanlı Mutfağından Enfes Hasanpaşa Köfte Tarifi



Hasanpaşa köftesi, Türk mutfağının en sevilen köfte tariflerinden biridir.

Çok iyi hazırlanmış ve sunulan Hasanpaşa köftesi, Osmanlı mutfağına kadar uzanan Marmara bölgesinde eşsiz bir yemektir.

Hassan Pasha Sunum Önerisi Köfte

Hasanpaşa Köftesine en çok yakışan garnitür pirinç pilavıdır. Yoğurt, biber ve kavrulmuş veya kızarmış soğanlara da eklenebilir.

Dersler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 5-6 sap maydanoz, ince doğranmış
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber

püre malzemeleri

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

sos malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik ve nane
  • 1,5 su bardağı sıcak su

en iyi malzemeler

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

yapılışı

Öncelikle köfte malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.

Bu arada ezici için haşlanmış patatesleri ve diğer malzemeleri bir kaba aktarın ve iyice ezin.

Köfteleri dilediğiniz gibi kesip kaselere şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortasına patates püresini yayın.

200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 25-30 dakika pişirin.

Bu arada sos malzemelerini bir tencereye aktarın ve kaynatın.

Fırında pişen köftelerin üzerine sosu gezdirin. Daha sonra köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırında bırakın.

Yorum yapın