Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Merhaba, tarife geçmeden önce soya sosunu tavuk yemeklerinde çok severim. Bunu yaparken sadece az ise kullandım sizin tercihiniz.

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Tavuk Sultan Kebabı tarifi için kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı pişirmeye başlayalım. Kendi suyunu bırakana kadar.

Ardından doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar biraz pişirilmelidir.

Bu arada küp küp doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartalım.

Domatesi, bezelyeyi ilave edelim, ardından patlıcanı ekleyip baharatları ve tuzu değiştirelim. Hazırız.

Hamuru 4’e bölelim. Hamuru bir kaba koyalım. İçine koyup kenarlarını toplayalım.

Tabağı çevirip tepsiye koyuyorum.

Bitince beşamel sosu hazırlayalım: Unumuzun kokusu çıkana kadar sıvı yağda kızartalım ve sütü ilave edelim. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ocağı kapatıp tuzu ekleyip karıştırın.

Sosumuzu kebabın üzerine kaşıkla dökelim. En son kaşar peynirini ekleyip 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Tavuk Sultan Kebabı servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın