Bohça Börek (Bohça Börek) – En Sevdiğim Yemek

İç harcını hazırlayarak kekimizin yapımına başlayalım. Bunun için

Patatesleri bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin üzerine soğuk su koyup soğumaya bırakalım.

Soğuyan patatesleri çıkarıp rendenin ince tarafıyla ovalayalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun.

Daha sonra biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve soğana ekleyin ve hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Ardından salçayı ekleyip kokusu kaybolana kadar kavurun. Kızarmış sosa baharatları ekleyin ve karıştırın, ardından kızarmış patatesleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Sos için yoğurdu ve yumurtayı derin ve geniş bir kaba alın ve iyice çırpın.

Ardından sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Sosu doldurduktan sonra böreğimiz hazır, geniş bir zemine 1 yufkayı koyup 4-5 kaşık sosu dökelim ve fırça yardımıyla sosu her yere yayalım.

İlk olarak yufkanın iki ucunu ortada birleştirelim, ardından diğer iki ucunu ortada tekrar yufka sosuyla birleştirelim.

Büyük bir kare haline gelen hamuru 4’e bölünecek şekilde keselim.

Elde ettiğimiz her dairenin ortasına 1 yemek kaşığı patates çamuru koyup hamuru bir demet gibi katlayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye keklerin katlanmış tarafı alta gelecek şekilde kapladığımız kekleri yerleştirelim.

Kalan sosu keklerin üzerine dökelim ve üzerine susam ve çörek otu serpelim.

Fırını 180 derecede açın ve fırını 15 dakika ısıtın.

Fırın ısındıkça ekmekler yumuşak ve lezzetli oluyor, sosu iyice emiyor. Süre sonunda kalan kurabiyeleri sıcak fırına atalım ve keklerin altı ve üstü eriyene kadar güzelce pişirelim.

Kurabiyeleri dilediğiniz gibi sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Şunu bilmeni isterim ki pastayı zorlamadığın sürece kibirleri gitmeyecek.

Misafirlerinizden tüm notları alacağınıza sizi temin ederim 😉😉

Deneyecek olanlara bol şans

.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın