Ev Yapımı Pizza Tarifi (Mayasız Pizza Hamuru ile)

Mayasız, ince hamurla yaptığımız, hazırlaması kolay, lezzetli ve evde parmaklarınızı yeme garantili Ev Yapımı Pizza Tarifimi paylaşıyorum ☺️

Ben Ispanaklı Kişimle aynı hamur tarifini kullanıyorum.

Malzemeleri karıştırın ve hamuru yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz.

Hamur hazır olduğunda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.

Daha sonra hamuru yuvarlak bir kalıba elinizle yuvarlayın (elinizi ve tabağı yağlayın).

Kenarın yaklaşık bir inç üzerinde bırakın.

Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırının ortasına koyun ve önceden pişirin.

15-20 dakika sonra çıkarın.

Hamurunuz dinlenirken mantarlarınızı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kaplayın.

Kara biber ekleyin.

Ayrı bir tavada salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı 5 dakika pişirin.

Gevezelik etmek zorunda değil, biraz sıkı bir bağlantı içinde olabilir.

Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyin.

Hamuru fırından çıkardığınızda önce salçayı, ardından mantarları ve sosisleri ve peyniri koyun.

Fırının ALT bölümüne yerleştirin ve yaklaşık 20-30 dakika pişirin.

Peyniriniz eriyip kahverengileşmeye başlayınca pizzayı alabiliriz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın