medyauzmani.com

karışık dolma

Karışık Dolma Tarifi için Malzemeler

içeri

  • 3-4 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • sıvı yağ

Dış malzeme

  • lahana
  • asma yaprağı
  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 büyük soğan (ortasından bıçakla soyulmuş ve 7-8 dakika suda haşlanmış)

üzerine

  • Sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • sıcak su
Karışık dolma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle lahanayı haşlayalım ve biraz canlı kalacak olan iki soğanı haşlayalım.
  2. Daha sonra iç harcımızı açıp hepsini yıkayıp kenara alıyoruz.
  3. Bileşenleri sayalım.
  4. Soğanı küçük doğrayın.
  5. Biber, maydanoz ve domatesleri küçük küçük doğrayalım ardından salçayı, baharatları, tuzu ve yağı ekleyip iyice karıştıralım, dilerseniz baharatları arttırıp azaltabilirsiniz.
  6. İç malzemeyi işledikten sonra paketleme işlemine başlayabiliriz.
  7. İlk önce tencerenin dibine bir sıra yaprak saralım, ardından bir sıra iç harcı ve kalan son yaprakları iç harcı çok doldurmayacak şekilde iyice pişmesi için saralım.
  8. Sarma işlemi bittikten sonra sumak çekirdeklerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
  9. Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyup 5 dakika bekleyip iç harcın üzerine dökelim.
  10. Kalan sıcak suyu iç harcı geçmeyecek şekilde ilave edelim ve orta ateşte ilk 5-6 dakika kaynamaya bırakalım.
  11. Daha sonra ocağın altını indirip pişmeye bırakıyoruz ara sıra iç harcın pişip pişmediğini kontrol ederek ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  12. İsterlerse et veya kıyma ile yapabilirler. Deneyen herkese bol şans😍🤗.

Resimli karışık dolma tarifi

Karışık dolgu yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın