Tarhana kemik çorbası

Tarhana Kemik Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ev yapımı Tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (domates, karışık biber)
  • 3/4 (yarım + çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • onlar 1 litre
  • tuz
  • karabiber
Tarhana çorbası tarifi kemik suyu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Uygun bir tencereye yağı ve salçayı alıp kızartmaya başlayalım.
  2. Tarhana ve naneyi ekleyip bu noktada kavurmaya devam edin, bunu kısık ateşte yapmanız faydalı olacaktır.
  3. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyin ve aynı anda karıştırın.
  4. Kemik suyu, karabiber ve tuzu da ekledikten sonra tel çırpıcı ile karıştırarak 10 dakika pişirin. Khazan Al Shifa çorbası hazır, afiyet olsun ☺.

Not: Her bahisteki un miktarı değişebilir. Kontrollü bir şekilde su ekleyelim lütfen koyu olursa su ilave edebilirsiniz. Ayrıca ternhamı kendim yaptığım için çok fazla sebze ekledik o yüzden fazladan sebze eklemedim dilerseniz ekleyebilirsiniz. ☺.

Resimli kemik çorbası tarifi Tarhana çorbası

“Kemik Sulu Tarhana Çorbası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın