patlıcan sarma

patlıcan sarma tarifi malzemeleri

Köfte ile patlıcan rulo

  • 5 adet kalın ve uzun patlıcan
  • Dilerseniz kabakların yarısını kullanabilirsiniz.

Köfteleri hazırlamak için:

  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 yumurta
  • 1 soğan küp şeklinde doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • biraz maydanoz
  • 1 su bardağı peksimet veya galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • öğütülmüş biber
  • acı biber
  • zaatar

Sosu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çince su
Patlıcan sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patlıcanı dilimler halinde keselim, tuzlayalım ve acı suyunun çıkmasını bekleyelim.
  2. Bu arada köfteleri bir karıştırma kabına alıp önce malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından kıyma ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
  3. Daha düşükse ekmeği kendiniz ayarlayın.
  4. Köfteleri şekillendirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  5. Onlar orada dinlenirken patlıcanları fazla kızartmamak şartıyla kızartın. Unutmayalım ki yine fırında kızaracaktır.
  6. Dolaptan aldığımız kızarmış patlıcan ve köfteleri alıp rulo şeklinde saralım.
  7. Enkapsülasyon işleminin tamamını tamamladıktan sonra üzeri için yağ sosunu hazırlayalım.
  8. Tavaya sıvı yağı ekleyip eritelim, kızarmaya yakın salçayı ekleyip iyice karıştıralım.
  9. Üzerine sıcak su döküp bir süre karıştıralım daha sonra sosu sebzelerin üzerine dökelim.
  10. Su ayarını siz yapın.
  11. 180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

patlıcan sarma tarifi

Patlıcan Sarma yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın