Pasta dilimleri tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı ılık süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir paket varsayılan kuru
- eşit derecede doğru
Pasta dilimi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Süt, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz ve kuru mayayı iyice karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip kulak memesi gibi yoğuralım.
- Hamuru tezgahta 10 dakika yoğurun, bir karıştırma kabına alıp üzerini temiz bir poşetle örtün, ardından ılık olması için üzerini örtüp bir buçuk saat ya da iki saat dinlendirin.
- Yumuşayan hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp elimizle yuvarlayalım, bıçakla 1 cm aralıklarla çukur açarak altını keselim, yuvarlayalım, yufkaya ay şekli verelim. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 45 dakika tepside dinlendirin.
- Pasta dilimlerinin üzerine yumurta sarısını sürün ve 190-200 derecelik fırında böreğin yüzeyi kızarana kadar pişirin.
İpucu: hamur işi ne kadar rahat olursa, o kadar yüksek olur.
Fotoğraflı şerit pasta tarifi
Strip Poğaça yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]