medyauzmani.com

Çikolatalı Cevizli Kurabiye Hamuru

Üzüm Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye tarifi için,

Derin bir kaba margarini, sıvı yağı, yumurtaları, pudra şekerini alın ve karıştırın.

Tarçın suyu, vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.

Unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son olarak kuru üzüm, damla çikolata ve cevizleri ekleyip hepsini karıştırın.

Çikolata damlaları elinizin ısısıyla eriyebilir, bu yüzden hızlı hareket etmek en iyisi :))

Tezgahın üzerine uzun ve yuvarlak iki üç kat streç film koyalım.

Hamuru alıp uzunlamasına yuvarlayalım ve streç film ile saralım.

Biraz açıp hamuru sardığım için biraz daha büyük oldu :))

Buzdolabında bir saat bekletelim, sonra çıkarıp hamuru keskin bir bıçakla tutarak parçalara ayıralım (aksi halde düşecektir).

Kurabiyelerin düzgün kesilebilmesi için buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor.

Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180°C fırında rengi değişene kadar pişirelim.

Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Üzüm Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın