Kabaktan makarna yapabileceğinizden bahsetmiyorum bile, çok güzel. Sebze ve eti tamamlayan lezzetli, hafif vejetaryen yemekler yapıyoruz.
Kabaklı makarna ve köfte tarifi için önce eti hazırlıyoruz.
300 gram kıymayı bir kaba alıyoruz. Kuru soğanların kabuklarını soyup rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
Bir kasede etin altına 1 yemek kaşığı karabiber ve kimyon, 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı kuru ekmek ve 2 yemek kaşığı suyu koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
Hazırlanan küçük grupları silip buzdolabına kaldırıyoruz.
Bir tencereye 2 adet domatesi koyuyoruz, rendelenmiş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kaynatıyoruz.
Kabakları güzelce yıkıyoruz, dış kabuğunu fazla yeşile çevirmeden bıçakla biraz çiziyoruz, tekrar yıkıyoruz.
Uzunlamasına ince dilimler halinde kesiyoruz orta kısımlarını almıyoruz
Kabakları ince şeritler halinde kesiyoruz.
Bir tavaya alıp tuz ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirin.
Bir tavaya sıvı yağı koyup etleri kızartıyoruz.
Ocaktan kalın domates sosu alıyoruz.
Suyu çeken kabakları servis edeceğimiz servis tabağından alıyoruz.
Üzerine kızarmış et alıyoruz
Domates sosunu köftelerin üzerine dökün.
Domates sosunun üzerine kekik serpin
Köfte ve kabaklı makarna servise hazır
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]