Şalgam Suyu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Şalgam Suyu, Şalgam Suyu Tarifi
Bu ölçüler 5 kg’lık bir varil içindir.
Bulguru ve bezelyeyi temiz bir tülbent içine koyup tülbentini sıkıca bağlayıp hardal yaptığımız tamburun altına koyalım.
Havuçları yıkayıp soyalım, havuçları istediğiniz büyüklükte doğrayalım ve tülbent üzerine havuç ve sarımsağı bir kavanoza koyalım.
Büyük bir kapta limon tuzu ve tuzu 2 bardak sıcak su ile karıştırıp eritin. Tamamen çözülmüş ikisini bir teneke kutuya dökelim ve normal musluk suyuyla dolduralım. Tuz miktarını ayarlamak için suyun tadına bakın ve gerekirse tuz ekleyin.Tuz bize yetti.
Hazırladığımız hardalın ağzını sıkıca kapatalım ve güneş görmeyen serin bir yere koyalım. İki hafta sonra hardal olup olmadığını görebilirsiniz.
Hardalım Adana havasında bir haftada hazırdı. Soğuk bir iklime hazırlanmak bir ay kadar sürebilir.
Hardal suyunu uzun süre saklamak istiyorsanız, suyunu saklayın ve bulgur mayası içeren bir bezle havuçtan ayırın, aksi takdirde hardalın asidi uzun süre havuç ve maya ile birlikte olur. , havuçları ekleyip eritecek.
Hardalın rengi havuçtan, aroması hardaldan, acılığı limon tuzundan ve maya bulgurdan gelir. Elinizde çiğ bezelye yoksa eklemenize gerek yok ama hardal uzun süre dayanacaktır.
Ayrıca hardallı suda beyazlatmak sağlık sorunlarına yol açmaz, bu beyazları süzdükten sonra hardal içmeye devam edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]