Merhabalar, bugün sizlerle bir pasta tarifi paylaşmak için buradayım. En güzel pasta bence klasik pastadır. Sizlerle paylaştığım ölçülere siz de damak tadınıza uygun olanı ekleyebilirsiniz.
Çoğu buzlu kek tarifleri genellikle ek bileşenlere ve indirimlere dayanır. Kek çok güzel. Taze yenirler. Eklediğiniz ek malzemelerle bir lezzet şölenine dönüşebilir, hatta berrak formuyla aromasını evinize yayarak çayınıza eşlik edebilir.
Tarçın ve ceviz benim için mükemmel bir ikili. Bu iki tat, kekin lezzetini arttırır.
Tarçınlı kekimizi hazırlarken yumurtalarımızın taze ve sıcak olmasına özen gösteriyoruz.
Öncelikle yumurtaları yıkayıp derin bir kaba kırıyoruz. Mikserimiz ile önce düşük devirde, sonra üç dakika hızlandırın. kırbaçlıyoruz. 1.25 su bardağı şekeri ekleyip 5-6 dakika çırpın. Devam ediyoruz. 1,5 çay bardağı ılık süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı ekleyin ve düşük devirde karıştırmaya devam edin.
2 paket vanilyayı, bir paket kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı tarçını un ile birlikte karıştıralım ve yumurtalı karışıma ince elekten geçirerek yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karışıma ilave edelim.
Son olarak bir su bardağı dövülmüş fıstığı ekleyip karıştıralım. Margarinle yağladığımız kek kalıbına kek hamurumuzu dökelim.
Öncelikle fırınımızın alt kısmını 170 derecede ısıtarak pişirmeye başlayalım (fırınınız ters değilse turboda da pişirebilirsiniz.
Turbo ayarda pişme süresi daha kısa olacaktır buna dikkat etmenizi tavsiye ederim kekimiz kabarmaya başlayınca fırının üst kısmını açıp kontrollü bir şekilde pişirelim.
Yaklaşık 40-50 dk. Daha sonra kürdan yardımıyla kekimiz pişip pişmediğini görelim.
Kekimizin içine sokulan bir kürdan yapışmadan çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir.
Keki kalıpta bir süre bekletelim ve ısısı düştüğünde tabağa çevirerek servis edelim.
Kokulu kekimiz sıcak çayımıza eşlik etmeye hazır.
Afiyet olsun :))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]