Bir parça kabaktan hazırlanan nefis bir kahvaltı! kabaklı omlet tarifi



Omlet, en iyi kahvaltı yiyeceklerinden biridir. Genellikle peynirle tercih edilen omlet, çeşitli sebzeler kullanılarak da hazırlanabilir. Sizlere sunacağımız tarif, omletin en güzel hali… Kabak ve bol peynirin maydanozun enfes aromasıyla harmanlanmasıyla güne zinde başlamanıza yardımcı olacak bir omlet tarifi hazırladık!

Omlet yaparken hangi sebzeyi kullanırsanız kullanın çok güzel oluyor. Mantarlar, özellikle biberler. Ancak kabaklı omlet tarifi de en güzellerinden biridir. Üstelik peynirle tat olarak birbirlerini tamamlıyorlar. Aynı zamanda besin değerini daha da artırır.

Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 kabak
  • 4 yumurta
  • 200 gram lor/çedar peyniri
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp kurulayın. Daha sonra uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün. Ana parçaları ayırdıktan sonra küpler halinde kesin.

Zeytinyağını ısıttıktan sonra kabakları ekleyip kavurun. Bu arada yumurtaları bir kaseye kırın ve baharatları ekledikten sonra iyice çırpın.

Kabaklar güzelce piştikten sonra üzerine yumurtaları serperek ekleyin. Ardından üzerine lor peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanoz serpin.

Kapağı kapatın ve kısık ateşte pişirin. Altını kontrol edip ocaktan alın.

Yorum yapın