Bütün tavuğu güzelce yıkayıp suyunu süzün.
Tavuğu ön ve arkadan hafifçe bastırın ve göğüs kemiklerini biraz kırın ki bu da pişmeye ve gözle görülür (sesin sesini duyduğunuzda iyi demektir)
Daha sonra bir kaç yerine bıçakla delikler veya delikler açın ama kırmamaya dikkat edin özellikle bacak kısımlarını biraz ayırmak için pişmesi ve tadı önemli.
Sosu iyice karıştırın ve elma dilimleri halinde kesilmiş sebze sosu ve kalan sos ile tavuğun her yerine yayın.
Tavuğu tepsinin ortasına yerleştirin, kenarlarına sebzeleri ve sosu yerleştirin, tavuğun içine biraz daha soğan koyun ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]