medyauzmani.com

Sini Kebap (Tepsi Kebabı) – En Sevdiğim Yemekler

Herkese merhaba, birbirinden lezzetli yöresel tarifler ile karşınızdayım. Yapmaları kolay ve kullanışlıdır.

Sini Kebap (Tepsi Kebap) tarifi için önce sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz. Sonra çok kesiyoruz çünkü küçük parçalar rondeladan geçtiği için kesmemize gerek kalmıyor.

Rondo için soğan, 1 kapya biber, maydanoz, 2 yeşil biber ve sarımsağı alıp rondomayı küçük parçalara ayırıyoruz. Daha sonra bu karışımı kıymamıza ilave edip baharatları ve tatlı biberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Yuvarlak harcımızın tabanını biraz yağ ile yağlıyoruz ve daha sonra hazırladığımız kıymamızı harcımızın ucundan biraz daha yüksek olacak şekilde elimizle düzenliyoruz.

Daha sonra kıymamızı pizza şeklinde 8 eşit parçaya ayırıyoruz. Üzerine iri domatesleri ve yeşil biberleri koyuyoruz.

1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı salçayı iyice karıştırıp kıymamızın üzerine döküyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz, bu süre kesilen etin kalınlığına ve her fırının şekline göre değişiyor.

Sini Kebap (Tepsi Kebabı) hazır.

Deneyenlere kolay gelsin, Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın