Ev Yapımı Mantı – En Sevdiğim Yemek

Ev Mantısı Tarifi için derin bir kaba un, tuz ve suyu ekleyin, hamur sertleşene kadar karıştırın.

Mantı hamurunuz biraz sert olmalı.

Daha sonra hamuru açacağınız alanı toz haline getirin ve bezelere ayırdığınız hamuru açmaya başlayın.

Daha sonra uzun şeritleri rulet veya bıçakla kesin ve şeritleri tekrar keserek küçük daireler yapın.

Küçük bir kaseye kıymayı, dilimlenmiş veya küp doğranmış soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip, küçük parçaları bastırarak karelere yerleştirin.

İster dört köşeyi birleştirerek kapatın, ister üçgen yapın, size kolay geliyorsa mantıyı kapatın.

Mantıyı tuzlu suda kaynatın, ardından mantıyı suyun çok üstünde süzün.

Isıtırken sarımsaklı yoğurtla birleştirin ve ayrı bir yerde sosu hazırlayın.

Bir yemek kaşığı tereyağını eritin, biberi ekleyin, sonuna kadar biraz kuru nane ekleyin ve mantınızın üzerine dökün.

Mantınız servise hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın