Burdur şiş

Burdur Şiş tarifi için malzemeler

köfte için

  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım çay kaşığı tuz

dekore etmek

  • Domates
  • yeşil biber
  • soğan
Burdur şiş tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Ben kıyma ve kuzu eti kullandım. Biraz yağ etin tadını daha iyi yapar.

  1. Kıyılmış ete tuz ekleyin ve yoğurun. Yeterince yoğurduktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Su ile nemlendirilmiş ve ele yapışmayan şişkinlikten ceviz büyüklüğünde alıp avucunuzda pişirmek için yapılmış şişlerde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
  3. Hazırladığımız şişleri sarılı malzeme ile şişlerin üzerine alıp orta ateşte granit tavada pişmeye bırakıyoruz.
  4. Şiş köftelerin iki tarafı da pişince ara ara pide parçalarının arasına bastırıyoruz ki şiş köftelerin yağı ve suyu pideyi yağlasın.
  5. Diğer yandan ekmekleri pişmekte olan şişlerin üzerine koyuyoruz ve altta yanan ateşten sıcacık tutuyoruz.
  6. Şişler orta derecede piştikten sonra iki ısıtılmış pide arasına yerleştirip pideyi hafifçe bastırdıktan sonra şişleri yana doğru çekiyoruz.
  7. Ayrıca domatesleri dilimleyip dizdikten sonra üzerlerine pişmiş biber ve soğan ekleyerek servis ediyoruz.

Resimli Burdur Şiş tarifi

Burdur Şiş’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın