Burdur Şiş tarifi için malzemeler
köfte için
- Yarım kilo dana kıyma
- Yarım çay kaşığı tuz
dekore etmek
- Domates
- yeşil biber
- soğan
Burdur şiş tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Ben kıyma ve kuzu eti kullandım. Biraz yağ etin tadını daha iyi yapar.
- Kıyılmış ete tuz ekleyin ve yoğurun. Yeterince yoğurduktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Su ile nemlendirilmiş ve ele yapışmayan şişkinlikten ceviz büyüklüğünde alıp avucunuzda pişirmek için yapılmış şişlerde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
- Hazırladığımız şişleri sarılı malzeme ile şişlerin üzerine alıp orta ateşte granit tavada pişmeye bırakıyoruz.
- Şiş köftelerin iki tarafı da pişince ara ara pide parçalarının arasına bastırıyoruz ki şiş köftelerin yağı ve suyu pideyi yağlasın.
- Diğer yandan ekmekleri pişmekte olan şişlerin üzerine koyuyoruz ve altta yanan ateşten sıcacık tutuyoruz.
- Şişler orta derecede piştikten sonra iki ısıtılmış pide arasına yerleştirip pideyi hafifçe bastırdıktan sonra şişleri yana doğru çekiyoruz.
- Ayrıca domatesleri dilimleyip dizdikten sonra üzerlerine pişmiş biber ve soğan ekleyerek servis ediyoruz.
Resimli Burdur Şiş tarifi
Burdur Şiş’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]