Osmanlı Saray mutfağından nefis bir çorba. Padişah aileleri için hazırlanan mutfağa Valide Sultan mutfağı denir. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Sultan’dan meşhur olan bu çorba, besleyici, vitamin deposu ve harika bir çorbadır.
Valide sultan çorbası, yöresel çorbalar arasında doyurucu ve sevilen bir çorbadır. Genellikle İç Anadolu bölgesinde üretilir.
Besinler açısından zengindir. Özellikle minik köfteleri sayesinde çocukların çok seveceği bir çorba. Kişi sayısına göre eşya sayısını artırabilirsiniz. Et suyunuz veya tavuk suyunuz yoksa normal su ekleyebilirsiniz.
Günümüzde de hazır süslemeler kullanılarak yapılmaktadır. Yemek eklemiyorsanız küçük bir havuç kesip pilav ve bulgurla birlikte pişirin. Her şey kaynayınca suyu ekleyin ve eti ekleyin.
Garnitür kullanarak çorba yapmak:
Köfte karışımını karıştırın ve yoğurun.
Yapışmayı önlemek için küçük partiler halinde tavuk ve un yapıyoruz. Bir tavada sallayarak kızartıyoruz.
Bir tencereye pirinç ve bulguru koyup kaynatıyoruz. Süslemeler ekliyoruz. Bu arada sosunu hazırlıyoruz.
Yoğurt tozunu bir kaseye koyun, bir çırpma teli ile iyice çırpın, çorba suyunu ısıtın ve çorbaya ekleyin.
Kızarmış etleri atıp biraz pişiriyoruz. Etler pişince tuzunu ekliyoruz. (Yoğurt kesmeden en son tuzu koyuyoruz) Eğer kıvamı koyu olursa su ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.
Tereyağı ve naneyi bir tavada eritip çorbanın üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]