Közlenmiş Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru hazırlamak için
- 2 orta boy yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 250 ml yeşil mercimek unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Patlıcanlı lor tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcan soyulur ve küpler halinde kesilir.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın ve acı suyunun çıkması için yarım saat bekleyin.
- Bu arada soğanları doğrayın. Zeytinyağı ile kavrulur.
- Ardından baharatları, tuzu ve domates salçasını ekleyin.
- Salçayı ezdikten sonra iyice yıkayıp sıktığınız patlıcanları ekleyin.
- Patlıcanlar pişince üzerini kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyunca yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve mercimek ununu ekleyip iyice karıştırın.
- Tereyağı ile yağlanmış küçük kare bir deliğe yayın ve üzerine susam serpin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Harika tarifimiz servise hazır.
Patlıcan mkfar tarifi resime uyuyor
Fit Patlıcan Mücver yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]