patlıcan için uygun

Közlenmiş Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamuru hazırlamak için

  • 2 orta boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 ml yeşil mercimek unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Patlıcanlı lor tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patlıcan soyulur ve küpler halinde kesilir.
  2. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın ve acı suyunun çıkması için yarım saat bekleyin.
  3. Bu arada soğanları doğrayın. Zeytinyağı ile kavrulur.
  4. Ardından baharatları, tuzu ve domates salçasını ekleyin.
  5. Salçayı ezdikten sonra iyice yıkayıp sıktığınız patlıcanları ekleyin.
  6. Patlıcanlar pişince üzerini kapatıp soğumaya bırakın.
  7. Soğuyunca yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve mercimek ununu ekleyip iyice karıştırın.
  8. Tereyağı ile yağlanmış küçük kare bir deliğe yayın ve üzerine susam serpin.
  9. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Harika tarifimiz servise hazır.

Patlıcan mkfar tarifi resime uyuyor

Fit Patlıcan Mücver yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın