Afyon Kremalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Afyon Kremalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

1 kg sütten bir bardak çay alıp buzdolabına koyuyoruz.

Margarini veya tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve bir dakika kızartın.

Sütü yavaşça dökün, başlangıçlar

Şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Üzerlerine iki paket vanilya ekleyin ve mikserle yarım dakika çırpın.

Bir fırın tepsisini biraz sıvı yağ ile yağlayın

Çırpılmış muhallebiyi bir tepsiye döküyoruz, o Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp en az 2,5 -3 saat bekletiyoruz.

Buzdolabına koyduğumuz bir bardak sütlü çayı bir kaseye alıp üzerine bir paket krem ​​şanti ilave ediyoruz.

Önce düşük bir mikserle sonra yüksek ayarda köpürene kadar çırpıyoruz.

Muhallebiyi buzdolabından çıkarıyoruz ve krem ​​şantiyi spatula yardımıyla muhallebinin üzerine sürüyoruz.

Ayrıca buzdolabına alıp 3-4 saat dinlendiriyoruz.

Dondurulmuş tatlımızı kesiyoruz.

Hindistan cevizini tabağa dökün

Muzları puding parçalarının üzerine yerleştirip spatula yardımıyla sarın, hindistan cevizini alıyoruz

Kağıt kek kalıbına koyup buzdolabına kaldırıyoruz.

Afyon Kremalı Tatlımız hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın