Ekşi Yuvalama tarifi için önce yuvalarımızı yapalım. Robottan geçirdiğimiz pirinç, kıyma, irmik, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş soğanı iyice yoğuralım.
Ara ara elimize ılık su alıp kaşımaya devam edelim. Çamurumuzu dondurucuda 10.15 dakika bekletin.
Elinizi kaseden biraz yağa batırarak hamurunuzu nohut topları haline getirin.
Sos için sosunuzu ayırıp tencerenize koyun, kaynayınca köftelerinizi içine atın, 2-3 dakika kaynatın.
Yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın, yoğurdu çorbaya almak için yoğurt sosuna 2 kaşık yemeklik sostan ekleyin, yoğurt sosunu yavaş yavaş döküp karıştırarak çorbanıza ekleyin.
Son olarak iyice pişirdiğiniz bezelyeleri ve iyice pişirdiğiniz etleri ekleyin.
Biraz ısıtılmış tereyağı ve nane (1-2 sıcak litre) ekleyin.
Sosu ocaktan alın, servis kısmına dilediğiniz kadar nane ekleyebilirsiniz.
Ekşi Yuvalama hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]