Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar ağzınızda eriyen lezzeti ile favoriniz olacak bir kurabiye tarifini az malzeme ile yapıp gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz, hoşgeldiniz,

Margarini bir karıştırma kabına alıp yağ, şeker, tuz ve yumurta beyazını ekleyip yoğurmaya başlayalım.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurdan iri parçalar alıp ince ve uzun olacak şekilde yuvarlayalım.

Bıçak yardımı ile istediğimiz büyüklükte keselim ve tepsiye dizelim.

Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını yayalım, susam ve çörek otu serpelim, kurabiyelerin üzerine serpelim, önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirelim, tepside soğumaya bırakalım ve servis edelim.

Tuzlu kurabiyelerimiz kullanıma hazır!

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın