tavuk kızartması meze yemek

Tavuklu Patates Meze Tarifi için Malzemeler

  • 3 Orti Boy Patates
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • garnitür (konserve edilmiş)
  • tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • acı biber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • sıcak su
Tavuklu meze ve patates tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yağı kızartma tavasına alın.
  2. Doğranmış tavukları ekleyelim.
  3. Suyu çıkana kadar tavukları kızartalım.
  4. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  5. Ardından domates salçasını ekleyip karıştırın.
  6. Domatesleri ve baharatları ekleyip karıştıralım. Son olarak süslemelerimizi ekleyelim.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yüksek ateşte kaynatın.
  8. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağı kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Yemeklerimiz servise hazır 🙂.

Patatesli tavuklu meze tarifi

Patates yemeği ile ilgili tavuklu meze yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın