Beşamel ıspanak soslu tavuk prenses

Ispanaklı Beşamel Soslu Prenses Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kemiksiz tavuk parçaları
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zeytinyağı

Ispanak harcı için.

  • 500 gram ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber

yukarı;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı beşamel soslu Prenses tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle sapları zeytinyağı, tuz, kekik, toz kırmızıbiber, karabiber ve köri ile en az 3-4 saat marine edelim.
  2. Bu arada yemeklik doğranmış soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkayıp temizlediğimiz ıspanakları ekleyip süzdükten sonra rendelenmiş havuçları, tuzu ekleyip 2 dakika daha kavuralım, ocağı kapatalım.
  4. Beşamel sos için tavaya tereyağ ve sıvı yağı koyalım, yağ ısınmaya başladıktan sonra unu ilave edelim ve un kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  5. Puding kıvamındaki sosa tuz ve karabiber ekleyip ocağı kapatalım.
  6. Hazırladığımız beşamel sosu ıspanaklı bulamaçla karıştıralım.
  7. Islatılmış sapları uygun bir fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  8. 15 dakika sonra fırından çıkaralım ve beşamel soslu ıspanağı saplarına yayalım ve fırında 15 dakika daha pişirelim.
  9. 15 dakika sonra üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri döküp 10 dakika daha pişirelim ve yemeğimiz servise hazır.

Fotoğraflı tavuk beşamel ıspanak sosu tarifi

Ispanaklı ve beşamel soslu prenses tavuğu ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın