Marketten aldığımız çiçekli ekmeğin aynısını daha iyi ve sağlıklı yapabiliriz, gelelim tarifine 💕
İki bardak ılık sütün içine bir buçuk paket yaş maya ve iki kaşık şeker konularak eritilir, bir kaşık tuz, bir bardak sıvı yağ, iki yumurta karıştırılır ve un azar azar ilave edilir. ele yapışmayan yumuşak hamur bulunmuştur.
Hamurumuzun kabarması için kapağı kapatılarak hamur koyulaşana kadar ılık bir yerde bekletilir 💕
Mayalı ekmek havasını almak için hafifçe çalkalanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesilip yuvarlanır.
Dışarıdan başlayarak top haline getirdiğimiz hamur, yağlanmış bir kapta çiçekli ekmek şeklinde hazırlanır ve üzeri kapatılır.
15-20 dk. Tekrar mayalanmaya bırakılır (maya tepsisi).
Ekmek tekrar kabarır ve ikiye katlanır.
Ayrı bir kapta ekstra malzemeler yumurta ve yoğurt ile çırpılır (yoğurt yerine yoğurt kullanabiliriz kahverengi olur), yumurta sarısı ile yıkanır ve susam serpilir.
Yüz yetmişbeş derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri altın rengi olana kadar pişirilir (bu ölçüden dört adet çiçekli kek çıkacaktır, dilerseniz büyüklükte bölebilirsiniz) dilerseniz üzerini kek kalıbına dökerek kek haline getirebilirsiniz. . arada peynir ve kıyılmış patates çamuru gibi. Ortasına süzme peynir koyarak yaptım.
Hemen önemli bir noktayı söyleyeyim, ekmeğimiz fırından çıkınca sertleşecektir. Beyaz bir masa örtüsü ile yaklaşık 1/2 saat üzerini örtelim, yumuşamasını ve bu şekilde buharıyla dinlenmesini sağlayalım.
Not: Bir kısmını buzluk poşetine koyup, bozulmaması için dondurucuda saklayabilirsiniz, çıkardığınızda çözülür ve ilk günkü gibi taze olur.
Pamuk gibi yumuşacık ekmeğimizi (isterseniz iri parçalar koparıp hamburger ekmeği gibi kullanabilirsiniz) alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]