Simit Pide

Pide denilen bir tarif için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar un (kulak memesi kadar yumuşak olacak)

yukarı;

  • 2 su bardağı kavrulmuş susam

bulmak;

  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • peynir
  • sosis
  • biber
  • Domates
Simit Pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
  2. Daha sonra sıvı yağı, unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  4. Diğer taraftan susamları kavurup soğumaya bırakın.
  5. İç harcını minik minik kesip hazırlayalım.
  6. Hamuru birkaç dakika yoğuralım ve mayayı alalım.
  7. Mandalina büyüklüğünde toplar halinde kesin.
  8. Önce silindir şeklinde şekil verelim, fotoğraftaki gibi pide şekli verelim, pekmezli suya batıralım, sonra susamla kaplayalım ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirelim.
  9. Rendelenmiş peynir ve diğer malzemeleri ekleyip 200 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. servise hazır

Fotoğraflı Simit Pide tarifi

Simit Pide’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın