Lezzetli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır

Etli Yaprak Sarma Tarifi,

Sebzeleri bir tencereye su koyun ve ocakta biraz ısıtın.

Biraz bekletip yumuşamasını bekleyin ve tuzluysa biraz tuz ekleyin.

Diğer tarafına yazdığım tüm malzemelerle iç harcı hazırlayın.

Yapraklardan suyu toplayın, sapı çıkarın, kabı kapakları pişireceğiniz tencerenin altına iyice tutun (önceden birkaç yaprak koyarak) ve tencereye koyun.

Kapağı kapatmadan önce dolmaların üzerine porselen bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte 1/2 saat pişirin.

Bir bardak sıcak su dökün ve sırayla pişirin.

Etli Yaprak hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın