Yenilebilir bir tabakta etli patlıcan

Yenilebilir bir tabakta etli patlıcan yemeği tarifi için malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Bir kase dana veya kuzu eti
  • Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
  • acı biber
  • karabiber
  • tuz

hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 toz balık
  • Su (kontrol edilmesi zor bir hamur olmalı)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
Yenilebilir bir yemek tarifinde etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Eti kesin ve düdüklü tencereye koyun, üzerine iki bardak su dökün ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra su dökmeyelim.
  2. Patlıcanları orta büyüklükte doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
  3. Yenilen soğanı, biberi ve sarımsağı doğrayın ve haşlanmış etin içine dökün. Etin bir kısmını altta bırakarak süzün. Ardından domates salçası ve baharatları ekleyin.
  4. Tencereye patlıcanı ekleyin, yarım çay bardağı et suyunu dökün, 2-3 dakika pişirin, kenara alın.
  5. Yemeğin hamuru yoğrulur ve 3’ü yemeği süslemek için diğeriyle süslenmiş 4 bezeye bölünür.
  6. Tabak büyüklüğünde bezeyi açalım, yuvarlak patlıcan tabağını bir kase yardımı ile susuz alalım, tabağa dolduralım, yanlardan sarkan kısımları kapatalım ve tepsiye yerleştirelim.
  7. Üzerine bir adet yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarmaya bırakalım. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Resimlerle yenilebilir bir tabakta etli patlıcan tarifi

Yenilebilir bir kapta etli patlıcan yemeği ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın