Manga Hamsi – En Sevdiğim Yemek

Hamsi Sarma tarifi için hamsilerin başlarını kesin, kemiklerini çıkarın, kağıt gibi ayırın, yıkayın ve durulayın. Her filetoyu ikiye bölün ve tuzlayın.

Bir tencerede lahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Sapları ve damarları çıkarın ve kesin.

Başka bir kapta ince kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı biberi yumuşayana kadar ovun, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Hamsileri ekleyin.

Karışımı lahana yapraklarının üzerine koyun, biraz margarin ekleyin ve kenarları kapalı rulo haline getirin.

Bisküvileri aralarında boşluk kalmayacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve yağlayın. 180 derecede 20 dakika pişirin.

Manga Hamsi hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın