Karışık Biber ve Zeytinyağı Tarifi için önce pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika ıslatın. Kuş üzümlerini başka bir kaptaki suya dökün.
Bir tavada sıvı yağ, soğan ve fıstıkları kavurun.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenir ve kavrulur.
Pirincin rengi biraz dönünce süzülmüş kuş üzümü ekleyin.
Tuz, şeker ve yenibahar ekleyin.
Bir bardak suya biraz ılık su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
Ocağı kapatın ve ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane ekleyin. Limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Çamurumuz dinlenirken dolmalık biberin saplarını çıkarıp çamuru koyacak bir yer açın.
Bir kaşık tuz yardımıyla, çamuru biberin içinde eşit şekilde karıştırın.
Kapak gibi görünmesi için soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyebilirsiniz.
Biberi tencereye doldurup içerek hazırlayın.
İki yemek kaşığı su ekleyin. Biraz tuz serpip biber yumuşayana kadar bekleyin ve kısık ateşte pişirin (yaklaşık yarım saat sürecektir)
soğumaya bırakın. Isısını kaybettiğinde sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]