hamur işleri pastanesi

pasta tarifi malzemeleri

  • 250 gram margarin
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 poşet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı sarısına
  • 1 su bardağı ılık süt

yukarı;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

içeri

  • 1 kase çedar peyniri
Pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp mayanın aktifleşmesini bekliyoruz, sabırla margarin, süt ve diğer malzemeleri teker teker ekleyip güzel bir yumuşak hamur elde ediyoruz, 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra biraz beze alıp içine kaşar peyniri veya başka bir ürün koyup tam yuvarlak hale getiriyoruz yuvarlak olması önemli yoksa şekli bozulur.
  3. Her birini yaptıktan sonra kalanları tepside 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz, üzerini kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısını koyuyoruz.
  4. 180 derecede baş aşağı pişirdim pişiriyorum sıcak sıcak yiyoruz 😂

Fotoğraflı pasta tarifi

Pastane Pastanesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın