medyauzmani.com

Peri Masalı Doğum Günü Pastası

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle kızım Masal’ın 3. yaş günü için hazırladığım pastanın tarifini paylaşmak istiyorum. Küçük bir aile partisi olduğu için pastayı kendim hazırladım ve kendim yaptığım için pastamın adı masal rüyası çünkü kızım bu günlerde çilek ve pembe rengi çok seviyor. Eeter “Bu kadar iyi olmasını beklemiyordum, nasıl yaptın?” Harika ve takdir edici sözlerinizi bana hediye olarak almak istedim. Ve aradığımı buldum ✔😉. Gelelim çok şanlı, gurur kaynağım ve bir dilim asla yetmeyecek harika doğum günü pastası tarifine. Tarifi kitaba eklemeyi unutmayın.

Öncelikle iki çocuğum daha bebek olduğu ve o gün bir sorun olacağı için veya kızım hastalanıp biz hastaneye kaldırıldığımız için maalesef size harika bir süngerim olsun diye hazır pandispanya kullanmak zorunda kaldım. Kek. Yakında gizli. Şimdi gelelim tarifin detaylarına. Kekimizin kreması için süt, nişasta, un ve şekeri bir tencereye alıp topak kalmayacak şekilde iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Düzenli olarak karıştırmazsanız krema kesilecek ve tadı hiç güzel olmayacaktır.Karıştırmak önemlidir. Krema pişince soğuk bir yere alın ve kabuk tutmaması için sık sık karıştırın.

Bu sırada dış kaplama için kremamızı hazırlayalım, dar ve uzun bir kaba 1 paket kremayı boşaltıp 10 adet çileği yıkayıp fazla suyunu alıp birkaç parçaya bölüp kremanın içine atalım. iri parçalar kalmayana kadar blenderdan geçirin, ardından bir mikser ile çırpın ve krem ​​şantiyi kalın bir krema haline gelene kadar çırpın. Dileyen çilek yerine gıda boyası da kullanabilir.

İç ve dış krema soğuyunca yıkayalım ve yaklaşık 15-20 çileği karıştıralım daha sonra küçük parçalar halinde keselim keki keserken sorun olmasın diye dilerseniz daha büyük kesebilirsiniz.

Ardından kremayı mikser ile 2 dakika çırpın. Daha sonra labne peynirli keki koyup iyice karıştırarak beş dakika kadar çırpın, sonra kalıba 1 kek koyalım (Kek tabanı büyüklüğünde kalıbım olmadığı için kalıbın aynısını kullandım , değiştirilmiş boyutta bir kalıp kullanabilirsiniz).

Çırpıcıyı kekin üzerine dökelim, kenarına fazla dökmeyin, keki çizdiğinizde krema kenarına ulaşacaktır. Bir kaç dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine serpin. O halde bir kek daha koyalım ve hafifçe bastıralım ki krema ve kek birleşsin. Tekrar kremayı kekin üzerine dökelim ve bu sefer üzerine sadece 1 damla çikolata dökelim tekrar keki tekrar krema, çilek ve keki koyalım. Kalıptan kolayca çıkması için tabana streç film koyabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan kekin iri kemiklerini 1 gece bırakmanızı tavsiye ederim ki malzemeler birbirine benzesin ve kekler iyice yumuşasın. Bununla neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Diğer yandan yarım paket (30-40 gr) çikolatayı benmari usulü eritelim, 7 adet çileği eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt serelim ve dolaba koyup bekletelim. serinlemek, serinletmek. . Kalan çikolata ile oynayalım ve dolaba koyalım.

Ertesi gün kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkaralım. Dolapta soğuyan dış pembe kremayı kullanalım ve uzun bir spatula yardımıyla yüzeyini düzeltelim. Kekin kenarına bolca beyaz çikolata sosu dökelim, kekin kenarından gelsin ve sosu dikkatlice dökelim.

Önce beyaz çikolata sosunu, ardından sütlü çikolatalı hazır sosu dökerek yuvarlak şekil verelim. Daha sonra kürdan yardımıyla dıştan içe ve içe doğru çizikler yapalım.

Çikolatayla kapladığımız çilekleri dolaptan alıp sosun üzerine çizgi şeklinde beyaz sosu sıkalım ardından çilekleri kekin üzerine koyalım. Pastanın kenarına rendelenmiş çikolata serpelim. Pastayı istediğiniz kadar hazır verebilirsiniz. Pastayı buzdolabında üç gün saklayabilirsiniz.

Peri Masalı Doğum Günü Pastası Hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın