Meyveli ve fındıklı tatlı yapmak için önce kuru kayısı ve inciri küçük parçalara ayırıyoruz.
Fındıkları iri parçalar halinde doğrayın. Biz bütün badem kullanıyoruz
Elma ve armudu kesin
3 portakalın suyunu sıkın
Kestiğimiz her şeyi bir kaseye alıp 1 tatlı kaşığı tarçını ekliyoruz.
Oraya 2 kaşık şeker koyun.
Kuru üzüm ve yaban mersini ekleyin ve karıştırın.
Portakal suyunu ekleyin, karıştırın ve ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dökün.
Margarini veya tereyağını bir kaba alıp şeker, sıvı yağ ekleyip alabildiğimiz kadar un ekleyip hamuru çok yumuşak olmayacak şekilde yoğuruyoruz.
Hamuru yoğurmaya başladım, dörde böldüm ve dondurucuya koydum.
Hamur kapanma aşamasına geldiğinde hamuru meyvelerin üzerine koyup rendeliyoruz.
Meyveleri ve kuruyemişleri önceden ısıtılmış 200 C fırında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
Pişen tuzu iri parçalar halinde kesip yanında dondurma ile servis ediyoruz.
Fındıklı meyve salatası hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]