Tahinli sütlaç (böyle bir tadı olmayan)

Sütlü Pirinç Tahin Tarifi Malzemeler (Böyle Lezzetsiz)

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı kadar su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • bir tutam tuz (bir çay kaşığının ucu kadar)
  • Yarım su bardağı su veya süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta (açık)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket vanilya

yukarı;

  • tarçın
  • fındık kırmak
Sütlü pirinç unu nasıl yapılır (böyle bir lezzet olmadan)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Uygun tencereye pirinci ve suyu ilave edelim, pişmeye bırakalım, ocağı orta ateşe alalım, sütü azar azar ilave edelim ve sürekli karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca toz şeker ve bir tutam tuzu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt veya su ile nişastayı karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
  4. Biraz koyulaşana kadar birkaç dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Fazla beklerseniz dinlenirken katılaşacaktır dikkatli olun ocaktan aldığımızda tahin ve vanilyayı ekleyip karıştırıp 2 dakika ocakta kaynamaya bırakalım.
  5. Sütlaçları her seferinde karıştırarak kullanacağımız kaselere paylaştıralım. Üzerinde kabuk oluşana kadar tezgahta bekletin ve buzdolabına kaldırın.
  6. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tarçınlı fındıklı kıtırı tercih ettim. En az 4 saat ama vaktiniz varsa bir gece dinlenip yiyin tadının daha çok olduğunu göreceksiniz. 💜.

Resimli tahinli sütlaç (böyle bir lezzet yok) tarifi

Tahinli sütlaç (böyle bir lezzeti yok) ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın