Fasulye Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Merhabalararrr🤗 Turşu sevenler burada mı? Bildiğiniz gibi ev yapımı turşuların farklı bir tadı var ve faydaları saymakla bitmiyor. Bu yüzden kışın her türlü turşuyu yapmayı seviyorum, pişirmeden önce faydalarını merak edenlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-Çok fazla lifiniz var
2-Vitamin ve mineral kaynağıdır.
3-Demansı geciktirin ve doğal destek sağlayın
4_Salatalık bağışıklık sistemini güçlendirir
5-Kalp ve kalp hastalıkları için bitkisel bir ilaçtır.
6-Probiyotik kaynağıdır.

Evet, bunlar faydalarından sadece birkaçı, peki biz ne yapıyoruz? Kışın turşu yapmayı da ihmal etmiyoruz. Gelelim nefis fasulye ezmesi tarifimize 🤗

Fasulye Ezmesi Turşu tarifi için öncelikle malzemelerimizi (resimdeki gibi) parçalara ayıralım.

Tenceremize 2 su bardağı sirke, 1 su bardağı sıvı yağ koyalım. Öncelikle fasulyeleri bu karışımda kızartalım ve suyunu süzüp başka bir tabağa alalım. Ardından yeşil biberi ve ardından kırmızı biberi yumuşayana kadar kızartın. Ayrı kaselere eleyerek alalım.

Domateslerimizin kabuklarını soyup rondodan geçelim. Sarımsakları soyup rondodan geçelim.

1 su bardağı sirke ve yarım su bardağı sıvı yağda domates ve sarımsağı kavurun.

Daha sonra kavurduklarımızı ve bir kenara ayırdıklarımızı domates sosuna ekleyip biraz kavuralım.

İki kaşık tuz ekleyelim (damak zevkinize göre tuz miktarını değiştirelim) karıştırıp sıcak kavanozlara koyup ağzını kapatalım.

Fasulye Ezmesi Turşu hazır.

Yemeğinizin tadını çıkarın 💐❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın