Nefis Lahmacun Tarifi – Tatlılarım

Nefis Lahmacun tarifine hamurla başlıyoruz. Un, tuz, şeker ve mayayı un ile birleştirip ortasını havuz yapalım. Azar azar sıvı yağ ve ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Kurabiye hamurundan biraz daha sert olacak.

Bir bezle örtün ve kurumaya bırakın.

Kurulum için soğanı soyup 4’e bölelim, sarımsağı ekleyip çok fazla ezmeden mutfak robotunda öğütelim. Başka bir deyişle, pahalı bir el kitabını bir robota teslim ediyorum. Robottan geçirdiğimiz soğanı elimize alıp fazla suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.

Doğranmış margarin, salça ve baharatları ekleyip elimizle iyice karıştırın.

Son olarak kıyma, doğranmış domates, yağ ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse tuz ekleyebilirsiniz. Salçam ev yapımı olduğu için istemedim.

Hamuru 25 bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Büyük bir fırın tepsisi 4 parça olmalı iç çamurundan bir kaşık dolusu alıp her tarafına yayalım.

Önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Sana tavsiyem önce hamuru açıp tezgahın üzerine koy. Lahmacun beş dakikada piştiği için işinizi çabuk bitirmeniz için bu önemli bir noktadır. Ve fırını çok sıcak ve ılık olarak ayarlayın ki siz pişirirken arkadaşlarınız kurumasın.

Son olarak pişen lahmacunu soğumaması için üst üste koyup üzerini bir bez ya da gazete ile örtün.

Nefis Lahmacun servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın