Gerçek Sultan Kebabı – En Sevdiğim Yemek

Otantik Sultan Kebap Tarifi için,

Önce etlerimizi bir kaşık zeytinyağı ile tencereye alıp pişiriyoruz.

Suyu çekildiğinde sıcak suyun çay musluğunu koyup etimiz lokum gibi pişene kadar su ilave edebiliriz.

Etimiz doruğa ulaştığında iyice temizleyip doğradığımız kuru soğan, yeşil biber, sarımsak, taze soğan ve kapya biberi ekleyip kavuruyoruz.

Sıra domates salçası, baharatlar ve süslemeler eklemeye geldi ve beş dakika pişirin. Kurumaya bırakın ve soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamanın zamanı geldi.

Önce yufkayı dörde bölüyoruz sonra her parçayı üçe bölüyoruz. Yani bir yufkadan on iki parça alıp diğer yufkayı aynı şekilde kesip hazırlıyoruz.

Şimdi bir kase çorbayı alıp büyük kenarları aşağı gelecek şekilde bir kaseye koyuyoruz, üç parça hamurları üç tarafına koyuyoruz, hazırlanan eti içine koyuyoruz, çıkan hamuru dikkatlice kapatıyoruz, kaseyi ters çeviriyoruz. ellerimiz. yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Altı parçayı bu şekilde hazırlıyoruz. Kalan yufkayla börek yaptım

Not: Aile sayısına göre bir kişi için üç parça hamur hazırlayabilirsiniz.

Sıra beşamel sosumuza geldi.

Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp yakmadan eritin. Unu döküp bir çırpma teli ile siliyoruz, unun rengini değiştirmeden kırdığımız yumurtalı sütü unun içine bulayarak karıştırıyoruz.

Tuz ve karabiberi koyup sultan kebabını tepsiye bölüyoruz.

Fırına atıyoruz ve 180 ° C’de ısıtıyoruz.

Kızarmaya başlayınca çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz ve kaşar yıkanınca çıkarıp afiyetle yiyoruz.

Not: Kaşar rendesi yerine rendelenmiş kaşar kullandım.

Gerçek Sultan kebabımız hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın