Hokkaido Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet Hokkaido kabağı (700 gram kullandım)
- 1 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.2 litredir
- Yarım kutu krema (100 ml)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- 2 çay kaşığı tuz
Hokkaido balkabağı çorbası nasıl yapılır
yemebaskı tarifi
<
böl>
Balkabağıyla aynı lezzeti yakalayamayacağımız için mutlaka tarifte kullandığınız Hokkaido çeşidiyle yapmalısınız. Bugünlerde marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
- Kabak sert olduğu için dikkatlice soyun.
- Havuç ve patatesleri de soyun.
- Zeytinyağını tavaya alın.
- Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Kabak, havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayarak ekleyin.
- Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra pişene kadar pişirin.
- Yumuşak sebzeleri blenderdan geçirin.
- Daha pürüzsüz bir fotoğraftan hoşlanıyorsanız, benim gibi ek bir fotoğraf olarak da filtreleyebilirsiniz.
- Krema, tuz, karabiber ve toz zencefili ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
- Dilerseniz servis yaparken üzerine krema serpebilirsiniz. Tadına bakan herkesten tam not alan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Resimlerle Hokkaido balkabağı çorbası tarifi
Hokkaido balkabağı çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]