Zeytinyağlı Lahana – En Sevdiğim Yemek

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi için,

Lahananın altını kesin ve yapraklarını çıkarın. Derin bir tencereye su koyup kaynatıyorum

Su kaynamaya başlayınca biraz tuz ekleyip kaynayan suya lahana yapraklarını atalım ve biraz kaynamaya bırakalım.

Pişen lahanayı bir tepsiye alalım ve lahana bitene kadar aynı işlemi yapalım, soğumaya bırakalım.

Malzemeleri hazırlamak için soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kızaran soğana salça, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip beş dakika kavurun.

Daha sonra bulgur ve pirinç ve sıcak su eklenir, karışım bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Bulgur ocaktan alınınca kuru nane eklenir ve karıştırılır.

Hazırlanan malzemeleri bir kenarda soğumaya bırakalım.

Haşlanan lahana yapraklarını sarılıp sarılıp içi dolduruluncaya kadar soyalım.

Sardıktan sonra tavaya alıp zeytinyağını döküyorum.

Üzerine su ilave edip yorganın üstüne gelene kadar 40 dakika pişirelim.

Kıyafetlerimiz hazır, iyi seyirler 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın