Mantarlar pişince küçüldüğü için bir paket mantar yeterli değildir, yani iki paket kullanırsanız yeterli ve dolu içerik olacaktır.
Mantarlı Köfte tarifine mantarları yıkayıp çok büyük olmayacak şekilde keserek başlayalım.
Soğanları da serpelim ve yağda rengi değişene kadar kavuralım ve kıymayı ilave ederek yanmaya devam edelim.
Domates salçasını dökelim ve pişirmeye devam ederken mantarları, baharatları ve tuzu ekleyelim.
Mantarları iyice suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Mantarlar su içermemelidir, aksi halde sarma sırasında hamur yırtılır.
İlk yufkayı tezgaha alıp 8 eşit üçgen olacak şekilde keselim.
Toplamda 16 parşömen olacak.
Hamurun altına iç harcı dökelim sağ ve sol taraflarını ortada birleştirip rulo şeklinde saralım.
Keklerin pişerken açılmamaları için biraz su dökerek üstlerini kapatalım.
İşler bitene kadar aynısını yapalım.
Hazırladığımız kekleri kızgın yağda iki tarafını çevirerek kızartalım.
Fazla yağı emmesi için kağıt havlu üzerine alın.
Çıtır Et ve Mantarlarımız hazır, çok özledik 💐
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]