Mantarlı Patlıcan Kebabı tarifi için malzemeler bol gibi görünse de çoğu evde.
BEŞAMEL SOSUNU YAPMAK İÇİN:
Tereyağı veya margarini eritip (tereyağ varsa margarin kullanmayınız) unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, parlak bir aroma çıkıp pembeleşince, karıştırırken azar azar sütü ilave ediyoruz. Karıştırın ve puding gibi olana kadar pişirin. Tuz ve biraz hindistan cevizi ekleyin. Kabuğun yapışmaması için kapağı kapatıyoruz.
Patlıcanları bahçeden 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesiyoruz. Fırında pişirip sıvı yağ ile yıkayıp tuz serpiyoruz (yağa sarabilirsiniz ama bu şekilde sağlıklı oluyor)
Tavaya yağımızı alıp doğranmış mantarları atıyoruz suyunu bırakıp dolmaya başlayınca kırmızı ve yeşil biberleri, sarımsağı, damak zevkimize göre tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp pişiriyoruz. Tavaya yağı alıp başka bir kaba mantarları alıyoruz.
Kalan yağın içine iki iri doğranmış soğanı alıp biraz yumuşamaya başlayınca bir kaşık sirke, bir kaşık şeker ve bir kaşık hardalı ilave ediyoruz. Karamelize olana kadar yakıyoruz. Daha önce pişirdiğimiz mantarlarla karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine mantarlı çamurumuzu eşit şekilde yayıyoruz. Üzerine her bir patlıcanı kapatıyoruz, hazırladığımız beşamel sosu döküp kaşar serpiyoruz ve kaşar eriyene kadar fırında pişiriyoruz.
Mantarlı Patlıcan Kebabı hazır.
En iyi vejetaryen seçeneği deneyenler ve et sevmeyenler için tadını çıkarmak kolaydır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]