Çökertme Kebabı (Küçük Etli) – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle patatesleri soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.

İçine su koyuyoruz ve nişastayı çıkarmak için suyu birkaç kez döküyoruz ve taze su ekliyoruz.

Bu arada karanlığın çökmesini de engelliyoruz. Daha sonra patatesler suda beklerken etimizi hazırlayalım.

Bir tavaya soyup küp küp doğradığımız kuru soğanları ve sıvı yağı koyuyoruz.

Soğan pembeleşince içine kıymayı koyup hızlıca devam ediyoruz.

Kıyma suyunu bırakıp biraz azalmaya başlayınca küçük küçük doğradığımız yeşil biberi ekliyoruz.

Hızlıca devam ediyoruz ve biberler yumuşamaya başlayınca kıymanın içine domates, biber salçası ve tuz, karabiber, kimyon ekliyoruz ve ara ara karıştırarak ocağın altını kısıp pişiriyoruz.

Yaklaşık 10 dk. Açıp kapatıyoruz.

Patatesleri kızartma zamanı geldiğinde suda beklettiğimiz patatesleri süzüyoruz.

Patatesleri kızarana kadar kızgın yağa koyuyoruz.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlamanın zamanı geldi, yoğurdu küçük bir kaseye koyun, ezilmiş ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın.

Öncelikle patatesleri servis tabağına alıp her tarafına sarımsaklı yoğurt döküyoruz.

Sarımsaklı yoğurdun üzerine hazırladığımız kıymalı sosu döküyoruz.

Çökertme kebabımız hazır.

Sıcak olarak servis edelim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın